Svensk manual: Tvix 6500 pdf
Streama film från PC till tvixen: Netshare 2.10
Senaste firmware: Firmware 1.3.74
Få filmikoner och info till filmerna i Tvix:en: Tvixie
Bra forum om du har problem: forum.canman.se
Ansluta till TViX utan programvara via nätverk! (Mac & PC)

Från PC till TViX:
* Öppna Windows Utforskaren
* Knappa in dubbla backslash följt av TViXens ip (ex \\192.168.0.3)
* Både användarnamn och lösenord är "tvixhd1"
* Du kan om du önskar spara din tvix som en nätverkdisk, högerklicka på mappen du vill ha och välj anslut som nätverksdisk)

Från mac till TViX:
* Anslut till smb server i finder
* Knappa in TViXens ip
* Både användarnamn och lösen är "tvixhd1"

Från TViX till pc:
* Skapa en användare som heter "tvixhd1" med samma lösenord "tvixhd1" (detta görs i kontrollpanelen)
* Högerklicka på den mapp du önskar dela ut, välj delning och säkerhet.
* Välj dela ut mappen med ett bra namn, klicka på behörigheter och tilldela användare tvixhd1 rättigheter för mappen du delar ut.
* Anslut till din pc genom att uppdatera nätverksinställningar i TViXen. Du skriver in datorns ipnummer och namnet blir då det namn du valde i din dator.

Från TViX till mac:
* Skapa en användare som heter "tvixhd1" med samma lösenord "tvixhd1" (Välj "äpplemenyn" > systeminställningar och klicka på konton)
* Aktivera windowsutdelning (smb)
* Anslut till macen genom att uppdatera nätverksinställningar i TViXen. Du skriver in macens ipnummer och namnet ska vara tvixhd1.
* Användaren "tvixhd1"s delade mapp är den som kommer dyka upp i TViXen som en nätverksdisk.

Koppla Tvixen till datorn via USB
För att TViXen ska kunna dyka upp i din datorn via USB måste du ha en hårddisk inkopplad internt i den. Detta för att drivrutiner läses in från hårddisken och inte själva TViXen.
Uppgraderar Firmware på TViX:en
Innan uppgradering rekommenderas en factory reset (kolla hur du gör längre ner på sidan).Ladda först ner Firmwarefilen. Firmwarefilen läggs över på valfritt lagringsmedium t.ex ett USB minne. (Tänk på att inget kan direkt föras över till TViXens minne från USB-koppling via dator, en hårddisk måste vara inkopplad i TViXen först) . Det går också bra att köra filen från nätverket.
Därefter slår du på TViXen och bläddrar till där firmwarefilen ligger och väljer den som vilken fil som helst. Du får därefter frågan om det är korrekt och trycker "ja/yes" om det ser rätt ut. Sen är det bara att vänta.
Factory reset:
Håll nere stop och setup samtidigt på enheten och håll dem inne tills det står "Saving". Då har du gjort en reset av TViX:en. Starta om (eller det gör den automatiskt).
Hur man man för textfiler att funka till filmerna
Leta först upp rätt textfil till din film, lättast på siter som undertexter.se . Heter filmen Arn.Riket.Vid.Vagens.Slut.SWEDISH.1080p.BluRay.x264-DnB så måste textfilen heta likadant. Heter textfilen
Arn.Riket.Vid.Vägens.Slut.SWEDISH.720p.BluRay.x264-SVENNE så kommer du få problem med textningen,
även om du döper om den. Hiitar du rätt textfil till filmen så packar du upp den och lägger den i samma mapp som filmen ligger in.
Se till att textfilen heter exakt samma, kopiera filmnamnet och klistra in det som textfilens namn så vet du att det blir rätt.