Installation av Windows 7 i Boot Camp

I den här guiden kommer jag att ta upp hur du installerar Windows 7 på din Mac med hjälp av Boot Camp. När installationen är klar kan du välja om du vill starta upp datorn med OS X eller med Windows 7.

Det kan vara bra att spara alla viktiga filer du har på datorn till en USB-hårddisk innan du sätter igång..

Då sätter vi igång!

1. Starta upp din dator i OS X och navigera dig fram till programmet Boot Camp-assistant som ligger under ”Program->Vertygsprogram”

alt

2. I första steget klickar du bara fortsätt..

alt

3. Se till att valet står på ”Skapa eller ta bort en Windows-partition”

4. Till nästa val har jag tyvärr ingen bild men i det här steget väljer du vilken storlek på du vill ha på Windows-partitionen.

”Klicka sedan på Partitionera”.

OBS! Jag valde 25GB och det fungerade även om det till slut blev lite för tunt med utrymme. Om du tänker installera mycket program och spel så rekommenderar jag uppåt 50GB för att vara på den säkra sidan.

5. Stoppa in din Windows 7 skiva och klicka på ”Starta installationen”.

alt

6. Nu kommer datorn att startas om och startas upp med Windows-installationsprogrammet.
Eftersom jag inte hade tillgång till en kamera vid installationen så finns inga bilder.
Följ anvisningarna på skärmen tills du kommer till steget där du ska välja vilken hårddisk du ska installera på. Det finns 4 olika partitioner och du ska välja den som heter Boot Camp. Innan du går vidare till nästa steg ska du markera partitionen Boot Camp och trycka på ”Formatera”.
OBS! Se nu till att formatera partitionen Boot Camp och ingen annan, jag tar inget ansvar om du raderar alla filer från din OS X-partition.

Nu är det bara att följa de resterande stegen till att Windows startas.

7. Väl inne i Windows så ser du kanske att allt inte riktigt är som de ska, det fattas drivrutiner.
Börja med att ta ut Windowsskivan som sitter i datorn genom att gå in i startmenyn och välja ”dator”, markera cdn och klicka på eject/mata som finns i menyn.

8. Hämta din OS X installationsskiva (MAC OS X Install Disc heter den du fick med din dator) och tryck in i datorn. Efter ett tag kommer det upp ett fönster som frågar om du vill köra filen setup.exe, kör!

9. Nu installeras alla drivrutiner för grafikkort, ljud, pekplatta osv. Sitt back and relax, det tar ett tag.

10. Nu är allt klart! För att välja vilken installation du ska starta håll in ”alt” på tangentbordet när du startar datorn.

11. Gå in på Apples hemsida och hämta uppgraderingarna till Bootcamps drivrutiner. Du finner dem här. Se till att du väljer rätt drivrutin, det finns 32-bits och 64-bits.

Här finner du apples information och support om och kring Boot Camp

Bootcamp uppdatering 3.1 32 bit

Bootcamp uppdatering 3.2 32 bit

Bootcamp uppdatering 3.2 64 bit

Guide hur du installerar Bootcamp 3.0 på Windows 7 64-bit